Diamant wordt nauwkeurig geclassificeerd en zeer streng gereguleerd. Een uitgebreid graderingssysteem, gebaseerd op zorgvuldig bewaakte moederexemplaren, zorgt ervoor dat de maatstaven voor het bepalen van de kwaliteit en waarde gehandhaafd blijven. Sieradenontwerpers, zoals Luciënne Jesse (GIA gecertificeerd) en haar edelsmeden (FGA gecertificeerd en aangesloten bij de Vak Vereniging Nederlandse Edelsteenkundigen VVNE) moeten beschikken over een zeer gedegen kennis. Hierdoor kunnen wij onze klanten uitstekend adviseren. De waarde van diamanten ligt zoveel hoger dan die van andere edelstenen, dat onervaren kopers op hun hoede moeten zijn voor bedrog.

Erkende laboratoria en classificatie-instanties over de hele wereld zijn o.a. GIA (Gemological Institute of America), FGA, CSA, HRD en de IGI).