Aandelen kunnen verdampen, juwelen blijven. Dat zegt ook Daniel Girod, juwelenspecialist van Christie’s. Girod denkt dat juwelen stabieler zijn op de markt, door de intrinsieke waarde van het materiaal. “De goudprijs is wel hoog, maar het blijft duur om te delven. Het voordeel van een juweel is dat het én een belegging is én je kunt ze gewoon dragen.” Er is inmiddels een nieuw soort koper opgestaan, de gebruikende koper. Waar het vroeger vooral om collectioneurs ging, willen mensen hun waar nu dragen, voelen. Daarom blijven gouden juwelen het goed doen.

Het gaat niet goed met de wereld. Echter de crisis heeft ook een positief effect: ‘het vervangingseffect.’ Bepaalde kunst blijkt geschikt om op langere termijn op in te zetten, ter vervanging van aandelen, zoals  juwelen en antiek.
En voor de mooiste juwelen kunt u bij Luciënne Jesse terecht. Steeds weer slaagt Luciënne Jesse er weer in om de meest bijzondere edelstenen te vinden en daar prachtige juwelen van te maken. Prachtige saffieren en de verschillende vormen chrysoberyl samengevoegd in één geweldige ring of een bijzondere ‘pear shape’ beryl. Werkelijk stuk voor stuk waanzinnig mooie juwelen waar we alleen maar gelukkig van kunnen worden! Wat een geweldige manier van beleggen…..