altWat is er meer inspirerend dan met 3 vriendinnen op bezoek te gaan bij een zeventigjarige moeder in Thailand (Koh Samui) om samen het vóórzomerseizoen heerlijk in te luiden?
Na op de heenvlucht geüpgrade te zijn en een KLM-diner met Pouilly-Fumé kon het grote feest beginnen. De stoere moeder met een spierwitte jeep haalde ons op van het  kleine vliegveldje om vervolgens in het allermooiste huis van het eiland terecht te komen. Wat een feest! Vier vrouwen met achterlating van 11 kinderen! Dat zou ik vaker moeten doen!

altInspiratie uit de natuur

Voor mijn zomercollectie was dit gevoel al in een vroeg stadium ontstaan. Inspiratie zit uiteraard niet in één moment. Ik haal deze altijd uit de dagelijkse dingen. ’t Is misschien heel erg, maar ik kijk nooit naar andere ontwerpers. Ik raak veel meer geïnspireerd door de bijzondere dingen om mij heen! Kijk eens naar deze prachtige vormen uit de natuur! *

altLess is more…

Wat is inspiratie? Naast alle standaardbronnen als modesites, tijdschriften en reizen naar dé Juwelenbeurs in Vicenza (Italië) ben ik er steeds meer achter gekomen dat “less is more” mijn leidraad is.
Best een gekke uitspraak van iemand met een eigen juwelenlijn en een winkel! Waar gaat dit naar toe denken jullie nu……
Hier komt ie: Iedere vrouw verdient haar eigen kroonjuwelen.
Een paar mooie stukken voor de bijzondere fases in je leven. Niet om te showen (wel een beetje natuurlijk….) maar vooral voor jezelf!
Net als die prachtige jurk die je voor jezelf koopt na de geboorte van je kind, stomweg omdat hij weer lekker past of de “onmogelijke” killerheels waar je slecht op loopt maar wel mooi lang en recht op staat.

altÉcht bijzonder

Het is bizar hoeveel juwelen er geproduceerd worden en hoe weinig er écht bijzonder zijn.
Zelfs hier in Thailand loop ik met mijn verwende vriendinnen met fraaie JeSse juwelen rond, maar wel met een loupe in mijn hand. Want ook hier worden simpele, mooie jaden bandjes door ons gekocht, maar het moet uiteraard wel écht zijn.
Mijn nieuwe collectie heeft veel van al deze ingrediënten. Mooi gemaakt met prachtige kleuren, romantisch maar toch stoer!
Wat zijn kleurstenen toch geweldig. Of ze nu wel of niet gecombineerd zijn met diamant.

altAltijd een gelegenheid

Juwelen moeten naar mijn mening gedragen worden en niet voor “de gelegenheid” in de kast of kluis liggen. Een simpel of kleurig zomerjurkje met slippertjes,  waarom daarbij dan niet een prachtige JesSe ringenset om je vinger met een paar prachtige kleursteen oorhangers!
Hou het simpel, maar wel zo dat je zin in de dag krijgt en blij bent met het eerste zonnetje!

altDe verbouwing van een sieraad

Het is zo zonde om al dat moois wat jullie allemaal van moeders,  oma’s en tantes hebben gekregen in de kast te laten liggen en hoe leuk om daar wat nieuwe kroonjuwelen van te maken?
Simpel en basic maar altijd inspirerend! Hiernaast staat een mooi voorbeeld van een “verbouwing” van een armband naar een fraaie ring. De diamanten uit de armband zijn hier in de ring geplaatst. Goed idee toch?

altWat anders is…

Hier in Thailand is er inspiratie te over! Wat een kleuren en prachtige planten (en heerlijke vriendinnen). Lekker eten en nieuwe tools voor in mijn keuken gekocht.
Buiten mijn passie voor juwelen, man en kids is kijken naar alles wat “anders” is,  enorm inspirerend.

Zo de kop is eraf, ik heb héél véél zin in de zomer, ik hoop jullie ook?! Tot ziens in mijn winkel.

Liefs van Luciënne uit Koh Samui.