altTwee weken geleden ben ik met mijn man (Ruud)  naar de film Les Intouchables geweest. Een op waarheid gebaseerd verhaal, wat het allemaal nog veel indringer maakt. De recensies waren lovend dus wij de kinderen (15, 15, 18 en 20 jaar) “alleen” thuis gelaten en op naar Pathé Tuschinski in Amsterdam. Wat een leuke film! Hoewel de personages niet echt worden uitgediept toch een echte aanrader. Hoewel mijn man nogal kritisch was over de Franse humor (hij had nog een trauma van Louis de Funès) moest ook hij na afloop toegeven dat de wat harde en soms zelfs wrede humor in deze film hilarisch was. De recensie heeft het dan ook over: ”De brede smile van de Afrikaan Driss (Omar Sy) en het geamuseerd lachje van de aristocratische Philippe (François Cluzet) bezorgden al 18 miljoen kijkers een dikke, smakelijke grijns op het gezicht. Als je je man over de streep wil trekken voor deze film, dan moet je hem wijzen op de prachtige scène met de wilde achtervolging in een Maserati Quattroporte (de droomauto van mijn man).

Kijk ook maar even op deze link: les intouchables
Reserveren kan via: film/les intouchables

Veel kijkplezier gewenst.