alt

Een nieuwe, uiteraard handgemaakte, 18 karaat witgouden ring met een grotendeels opengewerkte scheen (de “band’ van de ring). Bijzonder om te dragen, maar óók heel fijn om te krijgen of om zelf te kopen. Trouwens, ’t is zondag 13 mei a.s. weer Moederdag dus wie weet…

Rubelliet is een rood tot roze toermalijn. Toermalijn is in deze zuivere variant een kostbare steen en de steen bestaat in een grote verscheidenheid van kleuren. 
De roze kleur van toermalijn is het resultaat van een voortdurende natuurlijke straling tijdens hun groei. Hun graniete omgeving werd blootgesteld aan een natuurlijke gammastraling, waardoor de geleidelijke vervorming van de ionen verantwoordelijk is voor de roze tot rode kleur.

Vindplaatsen: Sri Lanka, Brazilië, Tanzania , Nigeria , Kenya , Madagascar , Mozambique , Namibia , Afghanistan, Pakistan and Malawi.
Hardheid 7.5 en rubelliet heeft een uitzonderlijk mooie glans.