In vrijwel elk sieraad dat door Luciënne is ontworpen, kun je het herkennen: die aparte twist, die het ontwerp net even een andere en vooral unieke handtekening geeft. Het is Luciënne ten voeten uit.

Het begint natuurlijk allemaal met een mooie steen. Luciënne stelt hoge eisen aan de kwaliteit en heeft in de loop der jaren heel speciale contacten weten op te bouwen. Heeft ze haar gekleurde stenen of bijzondere diamanten eenmaal in huis, dan begint ze te broeden op een ontwerp. De ene keer in opdracht, de andere keer volgt ze helemaal haar eigen weg. Maar altijd weet ze in haar ontwerpen weer een twist aan te brengen; dat is bijna een sport voor haar geworden. Zo durft ze rustig ‘de andere kant’ van een steen te gebruiken: ooit zette ze een aquamarijn doodleuk omgekeerd in de zetting, waardoor het ontwerp opeens prachtig ingetogen werd. altEen ander voorbeeld is de bijzondere sluiting, die zo mooi is dat deze niet verstopt hoeft te worden. Door aan de sluiting een grote steen te hangen, krijgt het collier meerdere mogelijkheden. Opnieuw een prachtig JeSse-ontwerp met die unieke twist!