Wie een watermeloentoermalijn ziet, begrijpt meteen waar de naam vandaan komt: door de rode kern en de groene buitenzijde – of omgekeerd – doet de steen meteen denken aan het rode vruchtvlees en de groene schil van een watermeloen.

Luciënne Jesse is groot fan van de steen, maar het is niet eenvoudig om deze te vinden in de kwaliteit die zij stelt. Groot was haar geluk dan ook dat ze de hand wist te leggen op een mooie watermeloentoermalijn die ook nog eens prachtig gecarved was (in een patroon gegraveerd). Toevallig wist Luciënne dat een klant niet-gebruikte solitaires had liggen waar nou net die mooie kleuren van de watermeloen ook in terug te vinden zijn. Het creatieve rateltje van Luciënne ging meteen draaien en zo ontwierp ze een schitterende combinatie van de solitaires en de toermalijn: weer een uniek stuk van Jesse Jewelry!