Al duizenden jaren worden er aan edelstenen bijzondere krachten toegekend. Ze zouden een geneeskrachtige werking hebben en een positief effect op bijvoorbeeld liefde of vriendschappen. Luciënne is er eigenlijk te nuchter voor. Maar…

Wie de nuchtere Luciënne kent, begrijpt dat ze zich niet snel zal verliezen in de geneeskrachtige geheimen van de edelsteen. Het gaat haar om de kleur, de vorm en simpelweg of een steen mooi is of niet. Maar ze kan ook niet ontkennen dat je een steen soms moet ‘voelen’ om te bepalen of je er iets mee hebt. Daarom toch een keer een on-JeSse-achtig uitstapje: wat kan een steen met je doen? De Chinezen geloven er al meer dan 5000 jaar in en ook bij de Inca’s en in het oude Perzië was het de normaalste zaak van de wereld. Een kleine greep: de smaragd stimuleert onder meer liefde, inspiratie en openheid en zou werken bij claustrofobie, de toermalijn heeft een reinigende en beschermende werking en brengt lichaam en geest in balans, de amethist is beschermend en zuiverend, maakt je hoofd helder en zou een goed effect hebben op migraine en slaapproblemen. Wat volgens deze edelstenenleer ook gepredikt wordt, is dat je vanzelf naar de steen wordt getrokken waar je het meest baat bij hebt. Voel de steen dus! Maar vergeet vooral niet naar de kleur en de vorm te kijken, want dat is, aldus Luciënne, minstens zo belangrijk ;).