Natuurlijk zijn al onze klanten ons even lief. Wel hebben we een extra zwak voor ‘de kopende man’. Achter dit fenomeen zit vaak een bijzonder verhaal en daar zijn we bij JeSse Jewelry dol op.

Meestal komt de ‘kopende man’ iets moois uitzoeken voor zijn partner. Soms voor zijn dochter en heel soms voor zijn kleindochter. In een heel enkel geval wil hij voor alle vrouwen in zijn familie een uniek sieraad laten maken.

Een bijzondere opdracht kreeg ik ooit van de weduwnaar van een trouwe klant van me. Hij vroeg me voor hun twee dochters en vier kleindochters een blijvende herinnering te maken, waarin de edelstenen van een collier van zijn overleden vrouw werden verwerkt. Het resultaat was heel speciaal: de vrouwen kregen allemaal een individueel juweel, maar bij elkaar vormden ze een dierbaar geheel.

De mannelijke klanten die bij ons op bezoek komen, vragen wij het liefst de hemd van zijn lijf. Zeker als hij voor het eerst komt, omdat we dan immers nog geen beeld hebben van de vrouw voor wie het ontwerp is bedoeld. Wat voor type is ze, wat is haar leeftijd, wat draagt ze graag? Al snel zitten we dan gezellig een fotootje te bekijken en over haar te praten. Het is heel spannend om op die manier een idee te krijgen wat bij de onbekende vrouw zal passen. Vrijwel altijd komt die vrouw later bij ons in de winkel om te kijken waar haar sieraad vandaan komt. Pas dan kunnen we met eigen ogen zien of het beeld dat we hadden gemaakt ook echt klopt. Gelukkig hebben we zelden de plank mis geslagen!

De vrouwen van de ‘kopende mannen’ houden we natuurlijk goed in de gaten. Wat draagt ze, waar kijkt ze naar in de winkel, wat vindt ze mooi en wat heeft ze al? We onthouden het allemaal. Als haar ‘kopende man’ dan weer komt, kunnen wij hem zo goed mogelijk adviseren!

Liefs Luciënne Jesse