Elk jaar komen we hem weer tegen in onze winkel: de paniek-shopper. Meestal het weekend voor kerst, en zelfs zo nu en dan nog een paar uur voordat kerstavond begint… Lieve, haastige mannen die toch nog een bijzonder kerstcadeau willen kopen voor hun partner, hun moeder of hun dochter…

Hoewel we veel juwelen in opdracht maken, heb ik gelukkig altijd een mooie collectie sieraden in de winkel. Ideaal natuurlijk voor deze last minute-shoppers. Maar zie dan nog maar eens te kiezen. Als het om bestaande klanten gaat, kunnen we de paniek-shopper meestal uitstekend met raad en daad terzijde staan. We kennen in dat geval haar smaak en haar bestaande collectie. Voor nieuwe klanten is het alvast prettig om te weten dat een (ongedragen) juweel altijd  geruild mag worden. Maar dat niet alleen: als iemand komt ruilen en vervolgens niets kan vinden, dan geven we het aankoopbedrag gewoon terug. Vrij uniek, want bijna geen enkele andere juwelier doet dat. Gelukkig is dit in de afgelopen vijftien jaar slechts drie keer voorgekomen en dan lukte het vaak later alsnog om (soms in opdracht) een mooi juweel te vervaardigen. Wat veel vaker is voorgekomen, is dat we op deze manier vele nieuwe klanten hebben gekregen. Wij zijn dus niet zo bang voor die last minute-beslissingen. Laat de paniek-shopper maar komen!

Liefs Luciënne

P.S. In verband met kerst zijn wij ook geopend op zondag 22 december van 12 tot 17 uur, op maandag 23 december van 10 tot 18 uur en op dinsdag 24 december van 10 tot 17 uur.