Ik ben enorm nuchter, maar zodra er een huwelijksaanzoek in het spel is, word ik helemaal opgetogen. Wie hier binnenkomt voor een aanzoeksring, komt de deur niet uit voordat hij vertelt hoe het huwelijksaanzoek gaat plaatsvinden. En dat levert mooie verhalen op…

Zo had een klant het plan opgevat om zijn vrouw tijdens een romantisch weekendje Parijs boven op de Eiffeltoren ten huwelijk te vragen. Goed voorbereid, met in zijn ene zak een flesje champagne en twee mini-glaasjes en in zijn andere zak ‘de ring’ wilde hij, met uitzicht over de Franse lichtstad, op zijn knieën gaan. Vlak voor het ‘moment suprême’, gebeurde op nog geen twee meter afstand echter precies hetzelfde bij een ander stel. ‘Kijk nou hoe schattig!’ riep zijn onwetende aanstaande uit. Toen durfde hij niet meer. Uiteindelijk vroeg hij haar in de badkamer van het hotel en ze was er gelukkig niet minder blij om.

altEen andere klant had zich voorgenomen om zijn vriendin tijdens een avontuurlijke trektocht door India in een afgelegen bergdorpje ten huwelijk te vragen. De hele reis had hij de ring onderin zijn rugzak bewaard, maar tijdens de laatste binnenlandse vlucht was de rugzak niet aangekomen. Ze besloten toen toch met hun gids de bergen in te gaan, maar zonder rugzak en zonder ring. Een lokale medewerker van de luchtvaartmaatschappij, die van het verhaal op de hoogte was, is de nageleverde rugzak persoonlijk komen brengen. Alles voor de romantiek! Ik vind het elke keer een eer als ik de aanzoeksring mag maken. Het is een feestje om de verhalen van de voorgenomen huwelijksaanzoeken te horen en natuurlijk wil ik ook altijd de afloop weten. Gelukkig heeft nog nooit iemand nee gezegd tegen een JeSse-ring!

Liefs Luciënne