Bij het opbouwen van een juwelencollectie zijn veel mensen geneigd om  vergelijkbare juwelen aan te schaffen. Ze kiezen bijvoorbeeld altijd voor hetzelfde metaal, dezelfde vorm of dezelfde kleurstenen. Maar diversiteit is juist leuk. Daarom geeft Luciënne de volgende tip: stap eens uit je comfortzone!

Luciënne kent het zelf goed: ze draagt het liefste zwart. In een modewinkel stapt ze automatisch op het rek met zwarte kleding af. Ze weet ook: heb je tien zwarte jasjes in de kast hangen, dan draag je toch meestal de twee die echt favoriet zijn. Met juwelen kan dat hetzelfde zijn. “Dat is natuurlijk zonde”, vindt ze. Bij JeSse Jewelry weten we altijd precies wat onze klanten al eerder hebben gekocht. Als iemand bijvoorbeeld een handvol aanschuifringen heeft en in de winkel weer richting de aanschuifringen loopt, adviseren wij om ook eens iets anders te proberen. Kies je altijd voor witgoud, ga dan toch eens voor rosé. Ben je gewend aan lange colliers, probeer dan ook eens een kort halscollier. Ook met kleuren kun je natuurlijk alle kanten op. Op die manier bouw je echt een mooie collectie op, waarmee je goed kunt variëren. Zo’n stapje opzij kan een heel verrassend effect hebben. ‘Ik had dit zelf nooit bedacht, maar ik ben er ontzettend blij mee’ is de feedback die we graag krijgen!”