Het zal niet de eerste keer zijn dat een ontroostbare klant bij JeSse komt omdat haar juwelen zijn verdwenen tijdens de vakantie. Kostbare juwelen meenemen naar het buitenland betekent meestal een risico. Bovendien is verzekeren niet goedkoop.

Hotels en vakantiehuizen blijken niet de ideale plek te zijn om juwelen te bewaren. Het is regelmatig voorgekomen dat klanten van JeSse te maken hebben gehad met een inbraak in de vakantie-accommodatie, waarbij onder meer dure stukken waren verdwenen. Ook uit koffers wil er onderweg nog wel eens iets gestolen worden. Luciënne adviseert daarom altijd om kostbare sieraden niet mee te nemen op reis. Overigens niet alleen vanwege het ‘verdwijningsgevaar’: vaak hebben de juwelen ook te lijden onder zon, zee en strand. ‘Kies voor meer toegankelijke juwelen die niet zo enorm duur zijn, maar toch heel mooi te dragen zijn. Wij hebben bijvoorbeeld een geweldige collectie van Nanis in huis. Hiermee kun je prima voor de dag komen, terwijl ze niet zo vreselijk duur zijn. Easy going-juwelen, noem ik dat altijd. Ideaal voor naar het strand, om mee te flaneren op de boulevard en voor mooie zomeravonden!’