Zuivere vormen van het mineraal korund staan bekend als de edelstenen saffier en robijn. Alle korund van edelsteenkwaliteit die niet rood is, wordt saffier genoemd. Er bestaat groene en gele saffier, maar de kleur die het meest met deze steen wordt geassocieerd is toch blauw.

Korenbloemblauw, donkerblauw of staalblauw: ze zijn er in vele tinten. Blauwe saffieren van goede kwaliteit behoren tot de meest waardevolle edelstenen. Al sinds mensenheugenis is deze steen heel geliefd en men dicht dan ook allerlei eigenschappen toe aan de steen. De eigenaar van een saffier krijgt kracht, eer en onsterfelijkheid, maar ook vrede en beminnelijkheid. De steen staat bovendien symbool voor hemelse rust en rijkdom. Wie 45 jaar getrouwd is, mag zichzelf een saffieren bruidspaar noemen. Kunt u zolang niet wachten op een saffieren ring? Het is ook een geweldig cadeau-idee na 45 maanden of, waarom niet, na 45 dagen! Luciƫnne is altijd op zoek naar bijzondere kenmerken bij kleurstenen.

Meer over… saffier