Is het nou dankzij die prachtige tanzaniet waardoor de schitterende ring is ontstaan, of kwam eerst het ontwerp in haar hoofd waarbij ze de mooiste kleursteen zocht? Ook bij de nieuwe collectie van JeSse Jewelry blijft het geheim bij de smid!

Soms vraagt een bijzondere steen om een mooi ontwerp. Luciënne kan dagen lang ‘rond een steen hangen’ om dan ineens een prachtige ring of schitterend collier te ontwerpen die helemaal voor die kleursteen lijkt te zijn gemaakt. Maar andersom is ook mogelijk: dan waart er wekenlang een bepaald ontwerp of een bijzondere zetting door haar hoofd en vindt ze er ineens een mooie steen bij waardoor het plaatje compleet wordt. De meeste inspiratie doet ze op tijdens haar reizen: “Niet in de laatste plaats omdat ik dan altijd op zoek ben naar mooie kleurstenen. Het komt vaak genoeg voor dat ik een steen vind waarbij ik meteen het ontwerp in mijn hoofd krijg. Maar het kan net zo goed zijn dat ik een idee heb voor een bijzonder design en dan heel lang op zoek ben naar de kleurstenen die daar het beste bij passen. Of ik ben helemaal weg van een bepaalde steen en zit weken te broeden wat ik daar nou het beste mee kan doen.” Hoe haar juwelen ook tot stand komen: het resultaat is altijd verbluffend mooi, vakkundig gemaakt en altijd uniek. De prachtige collectie van Luciënne is weer te bewonderen in de winkel!

De kip of het ei