Over Jesse

Wie ben jij?

Jij bent mijn klant, mijn ambassadeur. Een vrouw met een duidelijke, eigen persoonlijkheid. Authentiek en soms zelfs wat eigenzinnig. Je bent niet bang om te kiezen voor een eigen stijl. Je weet wat bij je past, maar je durft evengoed te experimenteren met iets nieuws. Kwaliteit, creativiteit en duurzaamheid zijn termen die je aanspreken. Jouw karakter, jouw wensen en jouw identiteit worden verwerkt in unieke JeSse-designs.

Lucienne Jesse

Wie ben ik?

Ik ben Luciënne Jesse (GIA) en ontwerp sieraden voor vrouwen zoals jij. Ik ben creatief, eigenzinnig en heb vooral heel veel liefde voor het vak. Voor mij zijn het goud, de diamant en kleurstenen het materiaal, maar óók jouw persoonlijkheid de uitgangspunten voor mijn ontwerpen. Daarom is een sieraad van Jesse altijd een co-creatie: van jou en van mij. Een perfect sieraad begint met een goed gesprek.

Wie zijn wij?

Ik doe het niet alleen: bij JeSse Jewelry werken we met een leuk team met een enorme expertise. Rona, Nérine en Ward (GIA), mijn gespecialiseerde collega’s in de winkel, zijn minstens zo bevlogen als ik. Als je vaker komt, weten ze wie je bent, wat je mooi vindt en wat je al hebt. Achter de schermen zijn er nog meer mensen betrokken. Van leveranciers – met wie we vaak al jarenlang een vertrouwensrelatie hebben – tot onze goudsmeden. Ze werken de ontwerpen uit en weten precies wat wij van hen verwachten. Zij hebben het ambacht tot in de finesses in hun vingers en dat vind je terug in elk JeSse-ontwerp.

winkel interieur

Geschiedenis

Diamanten en edelstenen zitten de familie Jesse in het bloed. Grootvader Bernhard Jesse (1896) begon als diamantslijper en was oprichter van de diamantfabriek Elion & Jesse, waar ook vader Albert Jesse (1936) werkte. Hij begon na de Tweede Wereldoorlog een diamanthandel, waar ik lange tijd in de leer was. Eenmaal in het vak ontdekte ik mijn voorliefde voor kleurstenen. Ik haalde aan het Gemological Institute of America (GIA) in New York mijn graduate gemology degree. Mijn zoon Ward deed trouwens recentelijk dezelfde studie in Londen. Toen mijn vaders bedrijf naar Antwerpen verhuisde, begon ik voor mezelf in Amsterdam, met inkoop en verkoop van een juwelenlijn en al snel als ontwerpster van sieraden, in opdracht van juweliers. Ik had ruim zestig verkooppunten, maar opende in 1998 toch mijn eigen winkel JeSse Jewelry. Vanaf toen kon ik echt mijn eigen ontwerpen verkopen en hoefde ik me niet meer te conformeren aan de smaak van de juweliers. Gelukkig wisten mijn klanten vanaf dag één mijn winkel te vinden, en tegenwoordig hebben we meer dan vijfduizend trouwe klanten.