Menu

About Jesse

Jesse is een Nederlands vrouwen sieradenmerk opgericht door Luciënne Jesse. Sinds 1996 ontwerpen wij ambachtelijk gemaakte sieraden van de hoogste kwaliteit met de ons kenmerkende en eigenzinnige signatuur. Onze klant is een verfijnde verzamelaar met een duidelijke eigen stijl en smaak die zoekt naar sieraden met een unieke en intrinsieke waarde. Sieraden gemaakt op ambachtelijke wijze en met een gedurfd ontwerp. In alles wat wij doen voert creativiteit, duurzaamheid en kwaliteit de boventoon.

Diamanten en edelstenen zitten de familie Jesse in het bloed. Grootvader Bernhard Jesse (1896) begon als diamantslijper en was oprichter van de diamantfabriek Elion & Jesse, waar ook de vader van Luciënne, Albert Jesse (1936), werkte. Hij begon na de Tweede Wereldoorlog een diamanthandel waar Luciënne lange tijd in de leer was. Eenmaal in het vak ontdekte zij haar voorliefde voor kleurstenen. Ze haalde aan het Gemological Institute of America (GIA) in New York haar graduate gemology degree Toen Albert met zijn bedrijf naar Antwerpen verhuisde, begon Luciënne voor zichzelf in Amsterdam met de in- en verkoop van een juwelenlijn. Al snel groeide zij door als ontwerpster van sieraden in opdracht van juweliers en lagen de sieraden binnen korte tijd bij meer dan 60 verkooppunten. In 1998 besloot Luciënne terug naar de basis te gaan met een eigen winkel: Jesse Jewelry. Dit zorgde ervoor dat zij haar eigen ontwerpen kon verkopen en daardoor hoefde zij zich niet meer te conformeren aan de smaak van de juweliers. Dankzij een gedegen netwerk en de nodige bekendheid die inmiddels was vergaard, wist men de nieuwe winkel al snel te vinden. Sinds de oprichting hebben wij al vele duizenden mensen mogen ontvangen en verrijken met onze unieke sieraden. Onze groep trouwe klanten blijft dan ook elk jaar groeien.

Our team

Jesse bestaat uit een team van specialisten die ieder over verregaande kennis en kunde beschikken. Om de hoogste kwaliteit te garanderen eisen wij van onszelf dat wij de sieraden door en door kennen om u tot in de fijnste details te informeren.

Zo zorgen we ervoor dat u altijd een sieraad krijgt dat uw verwachtingen overstijgt en uw collectie, groot of klein, verrijkt.

The fine art of jewelry

De kleurstenen en diamanten in de Jesse sieraden worden door ons zorgvuldig geselecteerd. Onze designs worden gerealiseerd door goudsmeden die het ambacht tot in de finesse in hun vingers hebben en met wie wij ook al jaren samenwerken. Mede daardoor kennen zij onze verwachtingen en hoge kwaliteitseisen. Die passen zij toe in het proces van creatie en dit levert een ongeëvenaarde eindproduct op.

U kunt bij Jesse ook sieraden op verzoek laten ontwerpen. Dit proces van co-creatie met oprichtster en principal designer Luciënne Jesse begint natuurlijk altijd met een goed gesprek.

Remake & Polishing

Dierbare, maar gedateerde erfstukken zoals een antieke ondraagbare broche, een saai collier met mooie stenen? Bij Jesse kunnen wij uw oude sieraden laten veranderen en aanpassen aan deze tijd.

Sometimes only minor adjustments are needed and sometimes we have to be more rigorous. However, the result is always the same: your "renewed" piece of jewelry has become a beautiful and above all wearable and timeless design.

You can go through your jewelry box by appointment with our team to build up a beautiful jewelry collection with your old and new jewelry.

Heeft u witgouden sieraden die u wilt laten polijsten en rhodineren? Daar helpen wij u ook graag bij. De sieraden hoeven hiervoor niet van Jesse afkomstig te zijn. Uw sieraden zien er daarna weer als nieuw uit.

Would you like to make an appointment? Click on Make an appointment or call or email us for an appointment with us.